Novosti

20. 2. 2020.

Najava programa

Međunarodna karnevalska povorka / 23. veljače u 12 sati - Korzo
Glavni događaj Riječkog karnevala očekuje nas u nedjelju kada će Korzom prošetati 116 karnevalskih grupa iz Hrvatske i inozemstva. S početkom u 12 sati, više od 11.000 sudionika pokazat će svoje maske, dok će više od sto tisuća gledatelja uživati u šarenoj maškaranoj povorci. Nakon završetka povorke ključevi Grada vraćaju se u ruke Gradonačelnika te će u akvatoriju Riječke luke biti zapaljen pust u režiji grupe Pom – F -Ri.

Prijenos Međunarodne karnevalske povorke i prilog u Novom listu
Povorke će biti moguće pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri , na mrežnim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr u programu HR Radio Rijeke te na Hrvatskoj televiziji, HRT4, u periodu od 15 do 17 sati. Nakon završetka povorke, snimka će se ponovno moći pogledati na stranici Karnevala, Kanal Ri će prikazati reprizu, a posebni prilog o Međunarodnoj karnevalskoj povorci izaći će na 48 stranice u Novome listu u ponedjeljak 24. veljače. Fotografije s Međunarodne karnevalske povorke možete odmah pogledati na Riportalu. Svakih sat vremena bit će objavljena nova fotogalerija.

Maškarani tanci va Pašcu / 21. veljače u 21 sat – Dom Pašac
Pusni tanci va Domu Zamet / 22. veljače u 20 sati – Dom Zamet
Pridružite se vikendu velikog finala maškaranih tanci u Domu Pašac i u Domu Zamet. Kao i svaki vikend do sada, u petak će zaljubljenici u maškarane zabave moći plesati na Maškaranim tancima u Domu Pašac s početkom u 21 sat, a ples se nastavlja i u subotu na Pusnim tancima va Zamete, gdje će vas od 20 sati zabavljati Trio Vox.

Humanitarna maškarana jota / 22. veljače u 11 sati – Trg Republike Hrvatske
U subotu, s početkom u 11 sati na Trgu Republike Hrvatske, bit će održana 14. Humanitarna maškarana jota. Posjetitelje će porcija jote s palentom koštati simboličnih deset kuna plus „Daj ča daš“, a dodatnih pet kuna koštat će čaša vina. Sva prikupljena sredstva ove godine donirat će se Centru za odgoj i obrazovanje za opremanje praktikuma djece s invaliditetom, za zanimanja servir/servirka i konobare. Uz ukusnu jotu, bit će organizirana i modna revija na temu Karolina Riječka, a za dobru muziku pobrinut će se Kantridersi.

Maškarana maneštra / 22. veljače u 10 sati – Bazarigov prolaz
Ove subote u Bazarigovom prolazu, kuhat će se 14. Maškarana maneštra povodom Riječkog karnevala. Početak kuhanja je u 10 sati, a proglašenje najboljih kuhara maneštre je u 13 i 30 sati. Sudionici su Rotary klub Rijeka, Rotary klub Opatija, Rotary klub Rijeka - Sveti Vid i gosti iz Rotary kluba Kočevje iz Slovenije. Uz maneštru u ponudi će biti i tripice te slavonski čvarci.

Karnevalske zabave u Export Delti
Koncert Grooversa i Koktelsa / 21. veljače u 21 sat – Export Delta
Koncert grupe Vigor i Vesne Pisarović / 22. veljače u 21 sat – Export Delta
Završna karnevalska zabava uz domaće bendove / 23. veljače od 14 sati – Export Delta
Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom u petak ulaze u ludu karnevalsku završnicu. Prvi na redu su Grooversi i Koktelsi, koji počinju zabavljati publiku od 21 sat. Ulaz za sve karnevalske grupe je besplatan, a grupe očekuju i nagrade iznenađenja. U subotu se nastavlja zabava u Export Delti te će svi ljubitelji karnevalskih zabava pod maskama moći plesati na koncertu Grupe Vigor i Vesne Pisarović s početkom u 21 sat. Ulaznice po cijeni od 50 kn možete kupiti u pretprodaji na Karnevalskoj kućici na Korzu i u Dallas Music shopu po cijeni od 40 kn, a na dan zabave će cijena ulaznice bit će 60 kn, a moći će se kupiti i na ulazu. Samo jedan dan nakon, u Export Delti, zavladat će pravo karnevalsko ludilo od 14 sati na završnoj karnevalskoj zabavi uz domaće bendove. Ulaz je besplatan.

Humanitarni karnevalski bal / 22. veljače u 21 sat – Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja
Rotary Club Rijeka – Sv. Vid u suradnji s Gradom Rijeka, Turističkom zajednicom grada Rijeke i Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskoga primorja Rijeka već šesnaest godina uspješno organiziraju Humanitarni karnevalski bal. Bal će se održati u subotu s početkom u 21 sat u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, a svoje ulaznice po cijeni od 400 kn za dvije osobe možete kupiti u Turističkom informativnom centru na Korzu.

Čiket karaoke party „ Čep po čep – kolica“ / 21. veljače u 22 sata – Caffe bar Iskra
Čiket pidžama party „ Čep po čep – kolica“ / 22. veljače u 21 sata – Caffe bar Iskra

I ove godine karnevalska udruga Čiket organizira dvije humanitarne zabave, pidžama party i karaoke party, pod zajedničkim nazivom „Čep po čep – kolica“. U petak u 22 sata započet će karaoke party, a pidžama party je na redu u subotu s početkom u 21 sat. Caffe bar Iskra bit će domaćin za oba događaja. Ulaz na zabave plaća se plastičnim čepovima koji će se donirati Društvu multiple skleroze Primorsko – goranske županije.

MARTY dječji maškarani party/ 22. veljače od 10 do 14 sati- Marti retail park- Martinkovac 127
U Marti retail parku na adresi Martinkovac 127 u Rijeci, održat će se prvi MARTY dječji karneval- Marti maškare. Karneval počinje u subotu u 14 i 30 sati, a u 15 sati Marti maškare će posjetiti Kraljica Riječkog karnevala i Meštar Toni. Uz dobru zabavu i ples, na veselom karnevalskom događanju za djecu, bit će premijerno predstavljena maskota „Martica“, koja će svakom mališanu izmamiti osmijeh na lice. U sklopu dječjeg karnevala bit će postavljen foto kutak, gdje će se djeca moći slikati i besplatno dobiti fotografiju za uspomenu na nezabavan dječji karneval u Marti retail parku.