Kalendar događanja 2015.

RIJEČKI KARNEVAL 2015. * 17.1.-18.2.2015. *

23.1.2015. Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa grada
Dvorana mladostiIzbor Kraljice Riječkog karnevala već je tradicionalno uvodna priredba Riječkog karnevala, kad maškare biraju najšarmantniju predstavnicu ženskog spola koja će u vrijeme karnevalskih svečanosti sudjelovati u svim javnim prezentacijama Riječkog karnevala. Osim poznavanja karnevalske tradicije, kandidatkinje se moraju iskazati šarmom i duhovitošću, plesnim i glazbenim umijećem, a ljepota u ovom slučaju nije prednost. Dio Izbora je i svečanost primopredaje ključa grada u ruke maškara nakon čega karnevalsko ludilo može početi...


7.2.2015. Dječja karnevalska povorka
Korzo, u 13 satiDječja karnevalska povorka je karnevalski događaj u kojem sudjeluju najmlađe generacije iz zemlje i inozemstva, kada rijeka mališana u raznobojnoj maškaranoj povorci preplavi riječki Korzo.


15.2.2015. Međunarodna karnevalska povorka
Korzo, u 12 satiMeđunarodna karnevalska povorka kruna je karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva.

Design & Development: Multilink / m:web
Mapa weba