Kalendar događanja 2016.

RIJEČKI KARNEVAL 2016. * 17.1.-10.2.2016. *

17.1.2016. Antonja - podizanje pusta


22.1.2016. IZBOR KRALJICE RIJEČKOG KARNEVALA I PRIMOPREDAJA KLJUČA GRADA
Dvorana mladostiIzbor Kraljice Riječkog karnevala već je tradicionalno uvodna priredba Riječkog karnevala, kad maškare biraju najšarmantniju predstavnicu ženskog spola koja će u vrijeme karnevalskih svečanosti sudjelovati u svim javnim prezentacijama Riječkog karnevala. Osim poznavanja karnevalske tradicije, kandidatkinje se moraju iskazati šarmom i duhovitošću, plesnim i glazbenim umijećem, a ljepota u ovom slučaju nije prednost. Dio Izbora je i svečanost primopredaje ključa grada u ruke maškara nakon čega karnevalsko ludilo može početi...


30.1.2016. DJEČJA KARNEVALSKA POVORKA
Korzo, u 13 satiDječja karnevalska povorka je karnevalski događaj u kojem sudjeluju najmlađe generacije iz zemlje i inozemstva, kada rijeka mališana u raznobojnoj maškaranoj povorci preplavi riječki Korzo.


7.2.2016. MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA
Korzo, u 12 sati
Paljenje pusta, Adamićev gat - nakon prolaska povorkeMeđunarodna karnevalska povorka kruna je karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva.

Design & Development: Multilink / m:web
Mapa weba