Film "Štorija ka pod maskun spi"

U povodu obilježavanja 25. obljetnice Riječkog karnevala, u realizaciji IRS ART-a napravljen je 15-minutni dokumentarni film o povijesti Riječkog karnevala.

Kroz priču o tradiciji, o ljubavi za masku i životom ispod nje, priča je to o gradu i o onima koji ga nastanjuju, a jedna od neraskidivih poveznica među njima je upravo - maska. Redatelj filma Igor Modrić nije napravio klasičnu retrospektivu karnevalskih zbivanja snimljenih tijekom proteklih 25 godina, niti spomenik pojedincima, već isključivo spomenik Rijeci pod maskama. Ovaj film oslikava atmosferu, a ujedno je promidžbeni film te poziva sve one koji nikada nisu bili u Rijeci na Karnevalu. Film pokazuje kako godinama čuvamo tradiciju zahvaljujući kontinuiranom prožimanju i toleranciji mladih i starih karnevalskih snaga.

Film je dobio posebno priznanje na 11. Međunarodnom festivalu turističkog filma – ITF'2008 CRO „za kvalitetu prikaza ritma živosti radosti i smjeha kao turističkog prozvoda“ u konkurenciji 152 filma iz 45 zemljalja svijeta.

Film "Štorija ka pod maskun spi" možete pronaći na sljedećim adresama:

Design & Development: Multilink / m:web
Mapa weba